06-23860612 anouk@newlife4you.nl

Darmklachten

Wat is het prikkelbare darm syndroom?

Het prikkelbare darm syndroom (PDS) of Irritable Bowel Syndrome (IBS) is een chronische verstoring van de darmen, met name van de dikke darm. Deze darmaandoening wordt ook wel spastische darm genoemd en komt veel voor: ca. 5 tot 15 % van de Nederlandse bevolking heeft last van PDS. Het is een veel voorkomende chronische darmaandoening. Mensen met PDS ervaren vaak diarree of juist verstopping. Het hebben van een prikkelbare darm is erg lastig. Mensen met PDS hebben vaak dagelijks buikkrampen, obstipatie of diarree, een opgeblazen gevoel of winderigheid.

 

Wat is de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. De ziekte van Crohn noemt men, net als colitis ulcerosa, ook wel een inflammatory bowel disease (IBD). Bij de meeste patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm, en/of de endeldarm ontstoken, maar er kan ook sprake zijn van ontstekingen in de rest van het spijsverteringskanaal. De ziekte van Crohn manifesteert zich vaak bij de overgang van de dunne naar de dikke darm, maar kan op iedere plaats in het darmkanaal voorkomen. Bij Colitis Ulcerosa is er sprake van een chronische ontsteking van de dikke darm.

Overzicht klachten

Hieronder zijn veel voorkomende klachten weergegeven, deze klachten zijn vaak goed behandelbaar en te verhelpen met orthomoleculaire therapie.

New Life 4 You

New Life 4 You is gespecialiseerd in een zeer persoonlijke & klantgerichte aanpak en heeft als doel om jou te helpen bij het bereiken van een klachtvrij, natuurlijk gezond en fit leven.

Ready for
a ‘new life’?

Neem contact op via ons contactformulier of:

Bel ons op

06-23860612

Stuur ons een mail

anouk@newlife4you.nl

4 + 1 =